DO 06.02.20 - UITVERKOCHT

Binti

De 12-jarige Binti droomt ervan om een bekende vlogger te worden, net zoals haar idool Tatyana. Maar op een dag moet ze met haar papa Jovial vluchten voor de politie, die hen het land wil uitzetten. Schuilend in een boomhut ontmoet ze Elias en de twee worden vrienden. Terwijl Binti Elias al vloggend helpt met zijn Red de Okapi Club, rijpt er bij haar een perfect plan: haar papa moet trouwen met de mama van Elias, zodat ze in het land kunnen blijven.

Winnaar Beste Film (door professionele jury) op het JEF festival, winnaar Beste Film en eervolle vermelding door kinderjury op FIFEM (Internationaal Kinderfilmfestival Montréal)

 

"De jonge acteurs zijn de grootste troef van Binti. De energieke Bebel Tshiani Baloji, ook in het echte leven de dochter van Baloji, maakt als Binti haar debuut als actrice en is de ster van de film. Mo Bakker – bekend van Niet Schieten – is geloofwaardig als de introverte Elias. (…) Hun oprechte interacties zorgen voor het grootste plezier én de grootste ontroering." - De Standaard

 

EXTRA: workshop op school

Al vloggend wil Binti de wereld veranderen. Samen met Elias maakt ze geëngageerde vlogs over okapi’s en via sociale media eist ze het recht op om te dromen, net zoals haar leeftijdsgenoten. In deze workshop ontdek je hoe je al vloggend een waardevolle impact kan creëren. In je naaste omgeving ga je op zoek naar iets waarin je verandering wilt brengen. Je gaat aan de slag met de iPad en maakt een geëngageerde vlog. Klik hier om een workshop te reserveren.

--

BE 2019
Regie: Frederike Migom. Met o.a.: Bebel Tshiani Baloji (Binti), Mo Bakker (Elias), Joke Devynck (mama Elias), Baloji (papa Binti), Tatyana Beloy en Aboubakr Bensaihi
Nederlands gesproken

UITVERKOCHT!
DATUM DO 06 FEB. 2020
UUR 9:15
TITEL BINTI
UITVOERDER
LOCATIE SCHOUWBURG
PRIJS €4
DUUR 2U
DOELGROEP 5DE LEERJAAR, 6DE LEERJAAR
GENRE FILM