Afspraken

 

Een goede introductie en een juiste ingesteldheid maken al de helft van de kunstbeleving: de leerlingen kunnen recht de voorstelling binnenstappen, zonder de omweg van verkeerde of vage verwachtingen. Hierdoor zit de wisselwerking tussen publiek en acteurs meteen op het juiste spoor en kan er een boeiende communicatie tot stand komen. Het theaterbezoek wordt voor de bezoeker een ware belevenis.

De meeste gezelschappen maken trailers, scènefoto’s en lesmappen boordevol creatieve lessuggesties op maat van de klas. Deze kan je downloaden op onze website www.ccdeschakel.be. We hopen dat je optimaal gebruik maakt van dit lesmateriaal.

De voorstellingen beginnen stipt op het aangegeven uur. Om alles rustig te laten verlopen, vragen wij een kwartier voor aanvang aanwezig te zijn. Elke school meldt zich bij aankomst en geeft het aantal leerlingen door. Wie te laat komt, riskeert niet meer binnen te mogen in de voorstelling.

Afspraken in de zaal.
Zodra alle scholen er zijn, openen we de deuren en starten we met het plaatsen van de leerlingen.
Wij rekenen er op dat de leerkrachten het rustige verloop van de voorstelling helpen verzekeren.
We hebben ondervonden dat de leerlingen de voorstelling met meer aandacht volgen als de leerkrachten verspreid tussen hen plaats nemen.

Goed om weten:
• Op de trappen gaan zitten, rechtstaan of stoelen in de gang plaatsen is niet toegestaan.
• In de schouwburg is er ruimte voor 4 rolstoelen. Breng ons vooraf op de hoogte en wij zorgen voor begeleiding.
• Het is niet toegelaten om eten, drank, snoep of kauwgom mee te nemen in de zaal. Het zaalpersoneel ziet hierop toe, maar wij dringen er toch op aan dat de leerkrachten dit verbod duidelijk maken aan de leerlingen.
• Er mogen geen foto’s genomen worden tijdens de voorstelling.
• We vragen om GSM’s uit te schakelen.

Je hoeft geen geld mee te brengen de dag van de voorstelling. Na de voorstelling ontvang je een factuur op school op basis van het effectief aantal aanwezige leerlingen. Als het aantal aanwezige leerlingen afwijkt van het aantal inschrijvingen, moet je dat  wijzigen op je profiel en voor het begin van de voorstelling melden aan het onthaal. Na facturatie aanvaarden wij geen wijzigingen meer.

Als je jouw inschrijving wenst te annuleren, kan dit enkel na overleg met Veerle Hollants. Omdat de toegangsprijzen berekend zijn op volle zalen en we bij workshops beroep doen op externen, zien wij ons genoodzaakt om je bij annulering de verschuldigde som aan te rekenen.
Als een voorstelling uit overmacht niet kan doorgaan, dan word je zo snel mogelijk verwittigd.

Je gegevens worden gebruikt om je verder op de hoogte te houden van het School&Schakel-aanbod (zie privacyverklaring).