WO 14.10.20

De tuin van de walvis

Beeldsmederij DE MAAN

Beste Sprinkhaan,

Ik wil iets bestellen.
Ik wil graag een bank op mijn rug.
Voor bezoek, om op te zitten, met een leuning.
Maar eigenlijk wil ik een tuin, met een bank.
Een fontein heb ik al.
Ik kan niet goed naar je toe komen.
Kun jij alles hier bezorgen?
Ik woon midden in de oceaan.
De Walvis

Walvis heeft een wens: hij wil een mooie tuin op zijn rug. Daarin kan hij bezoek ontvangen en die kan hij met zijn fontein bespuiten. Zou Sprinkhaan hem kunnen helpen? Als de sprinkhaan op een dag een briefje ontvangt waarin de walvis hem vraagt om een tuin, verzamelt hij alles wat hij daarvoor nodig heeft. Hij laadt het in een boot en gaat op weg.

Beeldsmederij DE MAAN dompelt je onder in een hedendaagse, relevante vertelling vermomd als dierenverhaal. Een prachtvertelling over ons consumptiegedrag - bekroond met de Zilveren Griffel 2016 - van schrijver Toon Tellegen.

Wil je een klassieker in wording meemaken en het metier van meester poppenspeler Paul Contryn bewonderen, terwijl de stemmen van o.a. Tom Van Dyck en Bruno Vanden Broecke de personages kleurrijk verbeelden? We verwachten je graag binnenkort in de schouwburg.

--

Vertelstemmen: Tom Van Dyck, Stef De Paepe, e.a. - Naar: Toon Tellegen (Querido) - Spel en figuren: Paul Contryn - Concept, regie, tekstbewerking tot luisterspel, stemregie: Stef De Paepe - Kostuumadvies: Katinka Heremans - Soundscape: Pepijn Caudron - Vorm: Stef De Paepe, Paul Contryn en Stéphane Vloebergh


www.demaan.be

DATUM WO 14 OKT. 2020
UUR 10:00
TITEL DE TUIN VAN DE WALVIS
UITVOERDER BEELDSMEDERIJ DE MAAN
LOCATIE SCHOUWBURG
PRIJS €5
DUUR 1U
DOELGROEP 1STE LEERJAAR, 2DE LEERJAAR
GENRE THEATER