DI 06.10.20

Niet echt, wel waar

Fernand

Naar aanleiding van het covid-19, ziet het gezelschap zich genoodzaakt om hun toernee af te gelasten. Deze voorstelling gaat dus niet door op de geplande datum.

In overleg met verschillende gezelschappen hebben we een alternatief aanbod uitgewerkt voor het secundair. De cultuurverantwoordelijke van je school werd hiervan op de hoogte gebracht. Ook interesse? Stuur een mailtje naar veerle@ccdeschakel.be en we spreken verder af.

Niet echt, wel waar. is een voorstelling over voorstellingen en alles wat daarbij komt kijken. Vier acteurs en een stagiair nemen je mee langs de geheimen, codes en afspraken van het theater. Waarom gaat het licht uit in het begin? Wat voor verhalen bestaan er allemaal? Hoe werkt ‘acteren’? Wie is er verliefd op wie? En wat is een goed einde?

Niet echt, wel waar. is een speelse inleiding tot het medium theater voor de eerste graad middelbaar.

FERNAND is een toevalstreffer. Bram, Carl, Jonas en Steven begonnen in 2017 te werken aan een voorstelling over theater. De vier Leuven-zonen ambieerden een soort 'Dagelijkse kost over theater'. Maar dan zonder eten én zonder Jeroen Meus. Snel bleken de jongens er ook graag een vrouw bij te willen en werd Sabien deel van de ploeg. En toen Carl zijn regisseurspet aantrok om 'er voor te gaan zitten', vroegen ze aan Heleen om als vijfde speler mee op de scène te klimmen. Kom mee piepen voor de schermen en ontdek het immense spelplezier van de acteurs, want daar gaat het eigenlijk echt wel om.

--

Van en met: Steven Beersmans (of Tijs Verbrugge), Heleen Desmet, Bram Kelchtermans, Sabien Van Moorter, Jonas Van Thielen, Carl von Winckelmann. Techniek: Bregt Janssens Productie: 30CC

www.fernandspeelt.be

 

LESMAP: Niet beschikbaar.

DATUM DI 06 OKT. 2020
UUR 14:30
TITEL NIET ECHT, WEL WAAR
UITVOERDER FERNAND
LOCATIE SCHOUWBURG
PRIJS €9
DOELGROEP 1STE SECUNDAIR, 2DE SECUNDAIR
GENRE THEATER