DO 24.09.20

Zero for conduct

fABULEUS & Haider Al Timimi

Naar aanleiding van de geldende coronamaatregelen mogen secundaire scholen geen theater/filmbezoek organiseren. Deze voorstelling werd dus geannuleerd.

In overleg met verschillende gezelschappen hebben we een alternatief aanbod uitgewerkt voor het secundair. De cultuurverantwoordelijke van je school werd hiervan op de hoogte gebracht. Ook interesse? Stuur een mailtje naar veerle@ccdeschakel.be en we spreken verder af.

We maken auto’s die zelf rijden en computers die zelf denken. We knippen en plakken met ons eigen DNA. Australië is onze achtertuin en de planeet Mars bijna een vakantiebestemming. De wereld verandert met een duizelingwekkende snelheid. Waarom zien onze klaslokalen er dan nog net zo uit als 100 jaar geleden?

De Gentse theatermaker Haider Al Timimi neemt in Zero For Conduct ons onderwijssysteem op de korrel. Worden jongeren genoeg aangesproken op wie ze zijn of willen worden? Is er plaats voor leerkrachten die buiten de lijntjes willen kleuren? 

De titel van deze productie is geïnspireerd op de vrolijk-anarchistische film Zéro de conduite van Jean Vigo uit 1933. Daarin komt een groep kinderen in opstand tegen het strakke schoolsysteem waarin ze meedraaien. Samen met een zeer diverse groep spelers, dansers en zangers injecteert Haider Al Timimi de passie van een voodooritueel in het klaslokaal. Zero For Conduct is een absurde beeldenstorm, een fysieke trip van oude geesten in jonge lichamen.

--

Spel: Joanita Acheampong, Mohammed Basim, Cherine Chat, Marijke Claes, Maaike De Baerdemaeker, Marilou Dejans, Marie De Cort, Majd Hanon, Wouter Tran, Sigi Van Roy en Renée Vaerewijck - Regie: Haider Al Timimi - Productie: fABULEUS & Kloppend Hert – Coproductie: Perpodium met steun van Ufund, de stad Leuven, de stad Gent, de Vlaamse Gemeenschap en de Tax Shelter van de Belgische federale overheid

backstage.fabuleus.be/zero-for-conduct

Schep de juiste verwachtingspatronen. Een korte inleiding is een aanrader.

 

LESMAP: Een downloadbare lesmap is niet beschikbaar, maar klik zeker even door op de backstage informatie.DATUM DO 24 SEP. 2020
UUR 14:30
TITEL ZERO FOR CONDUCT
UITVOERDER FABULEUS & HAIDER AL TIMIMI
LOCATIE SCHOUWBURG
PRIJS €9
DOELGROEP 4DE SECUNDAIR, 5DE SECUNDAIR, 6DE SECUNDAIR
GENRE THEATER