DI 14.01.25 - UITVERKOCHT

1984

HETPALEIS

Een land ergens in de toekomst. De Partij van Big Brother controleert alles en iedereen. Elke stap die je zet, wordt door camera’s gevolgd. Elke uitspraak die je doet, wordt nauwlettend in de gaten gehouden.

Winston werkt op het Ministerie van Waarheid om de geschiedenis te herschrijven in lijn met de visie van de Partij. Steeds meer voelt hij weerstand tegenover het systeem dat hij moet dienen. Voorzichtig gaat hij op zoek naar gelijkgestemden. Maar wie kan je vertrouwen?

Het is pas wanneer Winston Julia ontmoet, dat hij een medestander vindt in zijn strijd. Ze worden geliefden. En liefde overwint alles. Toch?

Freek Vielen en Rosa Vandervost maakten samen eerder al Niets en Doe de groeten aan de ganzen bij hetpaleis. Nu gaan ze aan het werk met één van de beroemdste boeken van de jongste 100 jaar: 1984 van George Orwell, dat al generaties lang op school wordt gelezen. Orwell schreef het in 1948, maar het lijkt vandaag actueler dan ooit. Zeker voor de huidige generatie jongeren.

/// trigger warning

De voorstelling gaat over het leven onder een dictatuur. Er worden heftige geluiden en stroboscopische lichteffecten gebruikt.

/// pers

De Morgen - Waarom ‘1984’ van George Orwell nog steeds actueel en zelfs almaar relevanter is, ‘zeker ook voor jongeren’

Culture Club - Theaterregisseur Freek Vielen bracht de dystopische roman '1984' van George Orwell, naar het theater

/// lesmap

Raadpleeg hier de lesmap. SPOT is het online inspiratieplatform van HETPALEIS. Je vindt er een heleboel extra informatie: interviews met de makers, drama- en beeldopdrachten, muziekfragmenten, filmpjes en meer. Of je nu met je klas, vrienden of familie naar de voorstelling komt, verdieping en spelplezier staan voor je klaar!

--

naar George Orwell - bewerking en regie: Freek Vielen – dramaturgie: Rosa Vandervost – spel: Louise Bergez en Suzanne Grotenhuis - muziek en spel: Harald Austbø en Kato Van Ermen - scenografie en licht: Sander Salden - assistent scenografie: Emilie Poelmans – kostuum: Wim Muyllaert - met steun van de taxsheltermaatregel van de Belgische Federale Overheid via Casa Kafka – productie: De Nwe Tijd en hetpaleis

www.hetpaleis.be

UITVERKOCHT!
DATUM DI 14 JAN. 2025
UUR 10:30
TITEL 1984
UITVOERDER HETPALEIS
LOCATIE SCHOUWBURG
PRIJS €9
DUUR 1U 15M
DOELGROEP 5DE SECUNDAIR, 6DE SECUNDAIR
GENRE THEATER