DO 26.09.24

Seaking

Broder

De Seaking was ooit de trots van de Belgische kust, de iconische redder op zee. Maar nu moet de helikopter plaatsmaken voor iets nieuwer, sneller, blitser.

Een vader vliegt niet meer. Hij ziet ook niet meer. Hij is geen held meer, maar gewoon een mens. Heeft hij ooit zijn eigen kinderen gezien? Of zag hij enkel drenkelingen, heldendom en stoere avonturen?

Seaking is wervelend muziektheater over een helikopterpiloot die blind wordt maar misschien daardoor zijn kinderen voor het eerst echt ziet. Kruip mee in het hoofd, de oren en de ogen van de vader en zijn kinderen. Beleef het avontuur vanuit een cockpit vol met kabels, gitaren, synthesizers en toetsen. Eén wervelende geluidsmachine slaat op drift, zal hij ooit terug vliegen?

Eén acteur (Tom Van Landuyt) en twee muzikanten (Pieter De Praetere en Elisabeth De Loore) brengen het verhaal met Beethoven als vertrekpunt en landingsbaan. De voorstelling is ook zo gemaakt dat mensen met een visuele beperking ze volwaardig kunnen beleven. Je kan eigenlijk je ogen sluiten en het verhaal toch – zij het op een andere manier mee maken

 

 

Acteur Tom Van Landuyt keert terug naar de Sea King from BRODER.muziektheater on Vimeo.

--

Concept/muziek: Peter Spaepen - Tekst/Regie: Koen Boesman - Spel/Muziek: Elisabeth De Loore, Pieter De Praetere & Tom Van Landuyt -  Decor/Kostuums: Jana Roos – Decorbouw: Rubben Smits & Werner Musenbrock – Decoradvies: Stef Depover & Diede Roosens-  Techniek: Alain De Coen – Fotografie: Sien Verstraeten

www.broder.be

DATUM DO 26 SEP. 2024
UUR 10:30
TITEL SEAKING
UITVOERDER BRODER
LOCATIE SCHAKELBOX
PRIJS €9
DUUR 1U 30M
DOELGROEP 1STE SECUNDAIR, 2DE SECUNDAIR, 3DE SECUNDAIR, 4DE SECUNDAIR
GENRE THEATER