DO 09.11.23 - UITVERKOCHT

Kok zegt kak

Cie RiZOTTO

Kok zegt kak is een poëtische voorstelling over afscheid nemen, ook van het allerliefste en het allermooiste. Over verlies, maar ook over de kracht om te koesteren en over humor in de donkerste tijden. Bovenal is Kok zegt kak een ontroerend verhaal over liefde die alles overstijgt.

 

Restaurant Mirabella is gesloten. Wegens omstandigheden. Wat is er gebeurd? 

Mirabella is dood. Ze was ziek. Ze had kanker. Mirabella was negen jaar en ze had pech. En nu is ze weg. Voor altijd. Haar papa, de Kok, kan het niet geloven. Wat moet hij doen? Hij weet het niet. Vroeger kookte hij in het restaurant de sterren van de hemel. Nu niet meer. Hij is te triest.

De Kok trekt de bergen in, op zoek naar rust en stilte… Maar dat is buiten Tante K gerekend. Zij is bergwachter. Dat is zoals een boswachter, maar dan voor bergen. Tante K speelt en zingt. Ze vraagt en zoekt… en ze vindt overal muziek. Wat doet dat met de Kok en zijn verdriet?

 

De aanleiding voor het maken van Kok zegt kak is de dood van Aza, de jongste dochter van acteur Bert Vannieuwenhuyse. Zij overleed in 2017 aan hersenstamkanker. De voorstelling is meer dan een eerbetoon aan een veel te jong gestorven kind: ze zit vol Aza-grapjes en -verzinsels. Tegelijk is Kok zegt kak een hommage aan alle kinderen die sterven, ongeacht hun leeftijd, en aan allen die verweesd achterblijven en toch (moeten) doorgaan.

Compagnie RiZOTTO staat voor complexloos theater met als voornaamste ingrediënten beweging, taal, humor en muziek. Het geheel gekruid met een tikje (ri)zottigheid. Ze maakt theater en muziek voor kinderen en voor grote mensen die vanbinnen nog kind zijn. Het gezelschap speelt, geeft, raakt, troost en omarmt. Humor, als middel tot (zelf)relativering, neemt daarbij een centrale plaats in. Op die manier brengt RiZOTTO mensen met elkaar in verbinding. Dit doen ze door een universum te creëren waarin spel en fantasie primeren, een wereld waarin alles mogelijk is, voor iedereen. 

--

Spel: Bert Vannieuwenhuyse en Katrien De Muynck - Regie en scenografie: Willem Verheyden - Tekst: Bert Vannieuwenhuyse - Muziek: Katrien De Muynck - Fotografie: © Rudy Gadeyne

www.rizotto.be

UITVERKOCHT!
DATUM DO 09 NOV. 2023
UUR 14:00
TITEL KOK ZEGT KAK
UITVOERDER CIE RIZOTTO
LOCATIE SCHAKELBOX
PRIJS €7
DOELGROEP 3DE LEERJAAR, 4DE LEERJAAR
GENRE THEATER