WO 18.01.23

Oscar en Oma Rozerood

Els Olaerts & Kwinten Van Heden

De tienjarige jongen Oscar is met leukemie gekluisterd aan zijn ziekenhuisbed. Tot Oma Rozerood hem voorstelt een spel te spelen: vanaf nu telt één dag voor tien jaar ... het begin van een magisch sprookje doorheen het leven. Oma Rozerood neemt de jongen mee naar een wereld waarin alles mogelijk lijkt.

Essentiële vragen komen aan bod. “Wat maakt het leven de moeite waard, wat betekent ‘graag zien’, hoe kunnen we als ouders onze kinderen beschermen en omgekeerd?” Een mensenleven – met zijn ups en downs – wordt beleefd door de fantasierijke, naïeve ogen van een jongen die op sterven ligt.

In nauwe samenwerking met de kankerafdeling van UZ Leuven en UZA bewerkt Kwinten dit verhaal van Eric-Emmanuel Schmitt tot een modern theatersprookje.

Over de makers:

Kwinten Van Heden
 schreef CruX, een monoloog over de zaak-Vangheluwe. Hij speelde ook bij fABULEUS en Het Martha!tentatief. Voor HETGEVOLG/hetpaleis toerde hij samen met Sien Eggers met Wit is altijd schoon. Met Oscar & Oma Rozerood kiest Kwinten voor een ander pareltje uit de literatuur, gekend bij scholieren.

Els Olaerts heeft een rijk gevulde carrière op de planken en op televisie. Ze werkte met grote regisseurs als Ivo Van Hove en Guy Cassiers, speelde voor grote huizen als NTG, KVS, ’t Arsenaal, Het Toneelhuis…en raakte bij het grote publiek bekend als het lief van Witse. Recent speelde ze nog Anja, één van de hoofdrollen in de successerie Gent West. Het theater is haar biotoop.

Simon De Vos is coach. Zijn bewerkingen van King Lear, Romeo & Julia en Wat is de wat voor hetpaleis werden meteen instant klassiekers. Hij drukt met plezier zijn stempel op Oscar en Oma Rozerood.

David Poltrock is muzikant bij Triggerfinger, Hooverphonic en De Mens. Met zijn wonderlijke, filmische composities bespeelt hij de piano als geen ander. Hij sleepte zelfs een MIA in de wacht voor Beste muzikant. Geen man zo geknipt om de wereld van Oscar en Oma Rozerood van een magische sound te voorzien.

--

Verhaal: Eric-Emmanuel Schmitt - Bewerking & concept: Kwinten Van Heden – Spel: Els Olaerts & Kwinten Van Heden – Coach: Simon De Vos – Scenografie: Lotte Boonstra en Timme Afschrift – Lichtontwerp: Timme Afschrift – Kostuums: Lotte Boonstra – Muziek: David Poltrock – Productieleiding: Eline Dewaele – Affichebeeld: Tania Verhelst - Foto’s voorstelling: Sara De Graeve

DATUM WO 18 JAN. 2023
UUR 10:00
TITEL OSCAR EN OMA ROZEROOD
UITVOERDER ELS OLAERTS & KWINTEN VAN HEDEN
LOCATIE SCHAKELBOX
PRIJS €9
DUUR 1U
DOELGROEP 1STE SECUNDAIR, 2DE SECUNDAIR
GENRE THEATER