WO 08.01.20

Dethleff

DE MANNSCHAFT

Het verhaal van een jongen die het niet meer ziet zitten en een meisje dat ondanks haar hoogtevrees het dak opkruipt om een wildvreemde een helpende hand te reiken. Dethleff (Jonas Vermeulen o.a. ‘Den Elfde van den Elfde’ en ‘In Vlaamse Velden’) en Kayleigh (opkomend talent Linde Carrijn), twee verdwaalde zielen die samen de weg zoeken.

Dethleff is genoemd naar de caravan waarin hij verwekt is. Zijn vader is allang vertrokken en zijn moeder verhuist elke twee jaar. Hij is het verhuizen beu. Hij is het moeten spellen van zijn naam beu, het alleen zijn, het plat zetten van zijn fietsbanden, het verstoppen van zijn boekentas. Hij wil niet meer verder en neemt de trap naar het 15de. Op het moment dat hij een stap te ver wil zetten, wordt er aan zijn mouw getrokken door Kayleigh, de zotte doos van het 13de.

De Mannschaft is nog jong, maar won al enkele prijzen waaronder de publieksprijs op Theater aan Zee 2016. Hun voorstellingen hebben vaak een beladen thema dat ze op de unieke Mannschaftiaanse wijze benaderen: vol humor, intelligent en met respect voor zij die er mee in aanraking zijn gekomen.
Van de makers van ‘LIV’, één van de hits van vorig seizoen.

--

Concept, tekst, regie: Michai Geyzen en Stijn Van de Wiel. Spel: Jonas Vermeulen en Linde Carrijn. Scenografie/Kostuum: Laura Wallrafen. Lichtontwerp: Thomas Stevens. Communicatie: Dirk Vandervelden. Beeld: Charlotte Wouters. Coproductie: Arenbergschouwburg (Antwerpen). Met steun: C-Mine Cultuurcentrum (Genk) en de Warande (Turnhout)

http://www.demannschaft.be

UITVERKOCHT!
DATUM WO 08 JAN. 2020
UUR 10:00
TITEL DETHLEFF
UITVOERDER DE MANNSCHAFT
LOCATIE SCHOUWBURG
PRIJS €6
DUUR 1U
DOELGROEP 3DE SECUNDAIR, 4DE SECUNDAIR, 5DE SECUNDAIR, 6DE SECUNDAIR
GENRE THEATER