DI 05.10.21

Niet echt wel waar

Fernand

Niet echt, wel waar. is een voorstelling over voorstellingen en alles wat daarbij komt kijken. Vier acteurs en een stagiair nemen je mee langs de geheimen, codes en afspraken van het theater. Waarom gaat het licht uit in het begin? Wat voor verhalen bestaan er allemaal? Hoe werkt ‘acteren’? Wie is er verliefd op wie? En wat is een goed einde?

Niet echt, wel waar. is een speelse inleiding tot het medium theater voor de eerste graad middelbaar.

FERNAND is een toevalstreffer. Bram, Carl, Jonas en Steven begonnen in 2017 te werken aan een voorstelling over theater. De vier Leuven-zonen ambieerden een soort 'Dagelijkse kost over theater'. Maar dan zonder eten én zonder Jeroen Meus. Snel bleken de jongens er ook graag een vrouw bij te willen en werd Sabien deel van de ploeg. En toen Carl zijn regisseurspet aantrok om 'er voor te gaan zitten', vroegen ze aan Heleen om als vijfde speler mee op de scène te klimmen. Kom mee piepen voor de schermen en ontdek het immense spelplezier van de acteurs, want daar gaat het eigenlijk echt wel om.

Wegens succes hernomen. Leerkrachten te lande die dit ooit zagen met hun eerste jaars willen dit blijvend op het programma omdat het de ideale opstap is naar het ontcijferen van theatercodes.

--
Van en met: Steven Beersmans (of Tijs Verbrugge), Heleen Desmet, Bram Kelchtermans, Sabien Van Moorter, Jonas Van Thielen, Carl von Winckelmann. Techniek: Bregt Janssens Productie: 30CC

www.fernandspeelt.be

_ _ 

LESMAP: Niet beschikbaar.

DATUM DI 05 OKT. 2021
UUR 17:00
TITEL NIET ECHT WEL WAAR
UITVOERDER FERNAND
LOCATIE SCHOUWBURG
DOELGROEP 1STE SECUNDAIR
GENRE THEATER