DO 29.04.21

Quinnie & Quinn

Dimitri Leue, Jonas Leemans en Inge Paulussen

Als er niets is, kan alles ontstaan.

Hier is zo een massa. Een echte mensenzee. En ik kom zo uit de lucht gevlogen. Want ik kan dat: vliegen. En ik land bovenop een soort tempel, een piramide. Rook, licht en magie. En als ik spreek moet iedereen luisteren. Want ik ben de baas. Ik draag uiteraard gouden kleren. Vol diamanten en een kroon van vlinders. Of nee, glimwormen. Ik spreek alle talen van de wereld. Het is te zeggen. Ik spreek er maar één. Maar iedereen kan mij verstaan. Wacht. Over die kroon: overdag is ze gemaakt van vlinders en ’s nachts van glimwormen. Dat is beter.

Drie vrienden willen samen iets verzinnen. Ze strijden voor het woord om zo het verhaal te sturen. Algauw hijst één van hen zich op de troon en hij verplicht de twee anderen om te luisteren. Quinnie & Quinn willen ontsnappen. Weg uit dit verhaal. Weg van hun tiran. Maar de verteller weet hen iedere keer weer te verrassen met een nieuw obstakel. Als ze hier uit willen geraken, zullen ze het met z’n drieën moeten doen.

Een speelse ode aan de vrijheid met klasbakken Jonas Leemans, Dimitri Leue en Inge Paulussen.

--

Spel: Jonas Leemans, Dimitri Leue en Inge Paulussen - Tekst: Dimitri Leue - Kostuums: Eva De Mul - Kostuumontwerp en beeld: Katinka Heremans -Lichtconcept en techniek: Stef Appelen - Muziek: Antoon Offeciers - Productie: Leue - Foto: Jimmy Kets


leue.be

 

LESMAP: Niet beschikbaar.

DATUM DO 29 APR. 2021
UUR 10:00
TITEL QUINNIE & QUINN
UITVOERDER DIMITRI LEUE, JONAS LEEMANS EN INGE PAULUSSEN
LOCATIE SCHOUWBURG
PRIJS €5
DOELGROEP 1STE LEERJAAR, 2DE LEERJAAR, 3DE LEERJAAR, 4DE LEERJAAR
GENRE THEATER