DO 04.02.21

Time goes bye bye

Compagnie Barbarie

Deze voorstelling werd geannuleerd omdat de geldende coronamaatregelen voor scholen verlengd werden tot de krokusvakantie. Helaas vonden we in de agenda van het gezelschap en in onze schouwburgkalender geen moment waarop we deze voorstelling nog dit seizoen kunnen hernemen. We hebben wel Dimitri Leue, Jonas Leemans en Inge Paulussen bereid gevonden om hun speelperiode  in april bij ons te verlengen. Als je nog niet ingeschreven had voor de theatervoorstelling Quinnie & Quinn, dan kan dat nu. Ook hebben we een extra filmvoorstelling ingeboekt van Kapsalon Romy. Beide producties richten zich tot leerlingen van het 3de en 4de leerjaar. Hopelijk tot dan.

 

Time goes bye bye is een feest! letterlijk. 

Een tijdje is langer dan een poosje is langer dan efkes is langer dan sebiet. Vijf minuten duren voor jou veel langer dan voor mij. Als je 10.000 jaar zou worden kan je bergen zien groeien. Deze voorstelling is nog niet begonnen of ze is alweer gedaan.

Tijd. Voor volwassenen een evidentie. Voor kinderen een onbegrijpelijke conventie.

Wij rennen ons rot in de race tegen de klok die we zelf hebben ingevoerd. Minuten en uren volgen elkaar op. En hoe ouder je wordt, hoe sneller. Maar het duurt even voordat we dat snappen. Het duurt... nu ja... een tijdje.

Voor kinderen hangt tijdsbeleving nauw samen met hoe leuk of saai de tijd verstrijkt. Verjaardagsfeestjes duren minder lang dan een toiletbezoek en in twee tellen kan je twee dagen verder zijn. Het duurt ook even voordat zij dat snappen. Het duurt… inderdaad… een tijdje. 

Tijd is één van de grote mysteries. Daarom maakt compagnie barbarie er maar meteen (nu ja, straks dus, nog efkens wachten) een voorstelling over. En die barbaries, die kennen we nog van heerlijke voorstellingen met een hoek af, denk maar aan Wa wilder man, Modders en Gratis chips.

Alleen: hoe zouden ze nu ook van de tijd een hoek af kunnen knijpen? Antwoord op 4 februari van het jaar 2020.

 

'' Een heerlijke en bij momenten hilarisch absurde voorstelling waarin de makers er bewust zelfs niet in willen slagen om de titel uit te leggen. *****  concertnews.be, 29 december 2019

--

regie Karolien De Bleser / spel Liesje De Backer, Lotte Vaes, Amber Goethals & Sarah Vangeel / scenografie Michiel Van Cauwelaert / kostuums Viv Van der Poel / coproductie BRONKS & Villanella / © Franky Verdickt

www.compagniebarbarie.be

--

Gratis chips werd vervangen door Time goed bye bye.

DATUM DO 04 FEB. 2021
UUR 10:00
TITEL TIME GOES BYE BYE
UITVOERDER COMPAGNIE BARBARIE
LOCATIE SCHOUWBURG
PRIJS €5
DOELGROEP 3DE LEERJAAR, 4DE LEERJAAR
GENRE THEATER