Bioscoopologie – filmworkshop

JEF.

Ontdek de geschiedenis van film.


Waarom bewegen acteurs zo grappig in een stille film? Hoe klonk de eerste ontploffing in een geluidsfilm? En wat zou Batman zijn zonder green-screen? Ontdek de wetenschap achter film maken in het gloednieuwe vak ‘Bioscoopologie’ ! We experimenteren erop los met allerlei trucjes en proefjes.


Met een mysterieus hologram schakel je de hulp in van twee echte filmprofs: Anke Brouwers en Lennart Soberon. Samen maken we een avontuurlijke tijdreis door de geschiedenis van de film.

 

--

wie: filmdocent JEF. komt een hele dag naar school (de school zorgt voor: 2 klasgroepen (vm + nm)
waar: op school
max: 25 leelingen/begeleider/klasgroep

 

--

De school voorziet:

• Een lokaal dat voldoet aan volgende voorwaarden:

- minstens 30m²: tijdens de workshops wordt er in groepjes met beeld en geluid gewerkt. Hiervoor is voldoende ruimte nodig om elkaar niet te storen. Dus liefst mogelijkheid voorzien om ook buiten de workshopruimte (speelplaats, turnzaal?) aan de slag te gaan.

- voldoende bereikbare stopcontacten en/of verdeeldozen

- een tv met afstandsbediening en HDMI-ingang OF beamer/smartboard met een HDMI ingang + geluidsinstallatie (een klein paar audio speakers volstaat).

- wifi: gelieve ervoor te zorgen dat de inloggegevens gekend zijn;

- (enkele) tafels en stoelen aan de kant geschoven;

- het is altijd fijn als alles voor aanvang klaar staat.

• Een ruimte die afgesloten kan worden en waar het materiaal veilig kan opgeborgen worden. Het materiaal wordt op voorhand geleverd. Gelieve de nodige mensen te verwittigen van de levering en / of ophaling van het workshopmateriaal.

TITEL BIOSCOOPOLOGIE – FILMWORKSHOP
UITVOERDER JEF.
PRIJS € 4,50/LEERLING; MINIMUM € 62/GROEP/BEGELEIDER
DUUR HALVE DAG
DOELGROEP 3DE LEERJAAR, 4DE LEERJAAR, 5DE LEERJAAR, 6DE LEERJAAR