DI 24.11.20

Jojo Rabbit

FILM

Naar aanleiding van de geldende coronamaatregelen mogen secundaire scholen geen theater/filmbezoek organiseren. Deze voorstelling gaat dus niet door op de geplande datum. In overleg met de gezelschappen en filmhuizen werken we aan een alternatief aanbod. We brengen de cultuurverantwoordelijke van je school hiervan op de hoogte zodra dit er is.

Jojo - 10 jaar oud en lid van de Hitlerjugend - woont alleen met zijn moeder sinds papa verdween. Op zoek naar steun en gezelschap vindt de jongen een denkbeeldige vriend in zijn grote held Adolf Hitler. In Jojo’s fantasie spelen ze samen, gaat Adolf mee op avontuur en krijgt hij van zijn mentor belangrijke levenslessen. Die rare fantasie botst frontaal met een nieuwe gebeurtenis in zijn leven: een Joods meisje dat bij hen thuis onderduikt.

De manier waarop regisseur en acteur Taika Waititi (o.a. Hunt for the wilderpeople) gestalte geeft aan een van de grootste boosdoeners van de moderne tijd, overtreft alles. Humor is de beste manier om foute helden, grote waarheden en autoritaire regimes onderuit te halen. Net wanneer je denkt dat deze komische satire met alles de draak steekt, ontdek je achter die façade een teder verhaal met een indringende boodschap.

Deze satirische oorlogsfilm was genomineerd voor maar liefst zes Oscars
– waaronder die voor Beste Film – en mocht uiteindelijk de Oscar voor Best Bewerkt Scenario in ontvangst nemen. In dezelfde categorie won de film een BAFTA award. De cast bestaat uit grote namen als Scarlett Johansson (Marriage Story), Rebel Wilson (Pitch Perfect), Alfie Allen (Game of Thrones) en Sam Rockwell (Charlie’s Angels).

--

USA 2019, 1u48
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Regie: Taika Waititi
Met: Taika Waititi, Roman Griffing Davis, Scarlett Johansson, Thomasin McKenzie e.a.

DATUM DI 24 NOV. 2020
UUR 9:15
TITEL JOJO RABBIT
UITVOERDER FILM
LOCATIE SCHOUWBURG
PRIJS €4
DUUR 1U 48M
DOELGROEP 1STE SECUNDAIR, 2DE SECUNDAIR, 3DE SECUNDAIR, 4DE SECUNDAIR, 5DE SECUNDAIR, 6DE SECUNDAIR
GENRE FILM