DO 12.11.20

Luce

FILM

Naar aanleiding van de geldende coronamaatregelen mogen secundaire scholen geen theater/filmbezoek organiseren. Deze voorstelling gaat dus niet door op de geplande datum. In overleg met de gezelschappen en filmhuizen werken we aan een alternatief aanbod. We brengen de cultuurverantwoordelijke van je school hiervan op de hoogte zodra dit er is.

Iedereen is trots op Luce. Zijn adoptie-ouders haalden hem op zijn zevende vanuit het woelige oorlogsgebied Eritrea naar de VS en voedden hem op van oorlogskind tot welbespraakte modelleerling en steratleet. Zijn school grijpt iedere kans aan om met hem te pronken.

Tot zijn leerkracht opschrikt bij een bevlogen essay dat Luce schrijft over de noodzaak van geweld in onze samenleving. Ze gaat op onderzoek uit. Na een onrustwekkende ontdekking in zijn locker, beginnen ook Luce’s ouders zich af te vragen of ze hun zoon wel écht kennen.

In een spannend acteerfeest met een topcast draait alles om de vraag: wat houdt Luce geheim? De hele tijd lang balanceert het verhaal tussen schuld en onschuld, tussen de über perfecte student en de asociale crimineel. Misschien heeft Luce toch op iets te jonge leeftijd geleerd hoe een AK-47 precies werkt. Aanwijzingen voor een misdaad, maken van hem de hoofdverdachte in een prangende en confronterende film.

--

USA 2019, 1u49
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Regie: Julius Onah

Met: Naomi Watts, Octavia Spencer, Tim Roth, Kelvin Harrison Jr., Norbert Leo Butz, Andrea Bang

LESMAP: Beschikbaar vanaf 1 september.

DATUM DO 12 NOV. 2020
UUR 13:45
TITEL LUCE
UITVOERDER FILM
LOCATIE SCHOUWBURG
PRIJS €4
DUUR 1U 50M
DOELGROEP 5DE SECUNDAIR, 6DE SECUNDAIR
GENRE FILM