DO 20.02.20

The Wetsuitman

HET KWARTIER

The Wetsuitman is een zinderende voorstelling die grenzen doorbreekt, je op het puntje van je stoel laat zitten en je meeneemt naar waar je niet verwacht.

Waargebeurd: in 2014 vindt een man een duikerspak tussen de rotsen van Noorwegen. Er steken botten uit de zwemvliezen. De politie komt erbij, afdeling vermiste personen. Niemand kan uitvissen wie het lijk is. Tot de politie telefoon krijgt van collega’s uit Nederland. Ook zij vonden een skelet in een wetsuit. Hier begint ‘The Wetsuitman’, een spannende voorstelling die start als detective, maar al snel onverwachte wendingen neemt.

Schrijver en regisseur Freek Mariën (winnaar Taalunie Toneelschrijfprijs 2015) oogstte eerder veel lof en spreekt nu met zijn straffe verbeelding een jongerenpubliek aan. Samen met een stevige cast van veelzijdige spelers-makers speelt hij met de grenzen van genres en met jouw verwachtingen, veronderstellingen en vooroordelen. Niets is wat het lijkt. Maar oordeel vooral zelf.

 

"Omzichtig heeft Mariën ons om de tuin geleid, langs krimi en slapstick om ons hier te brengen, in een zwart gat: de onnoemelijke leegte die een mens achterlaat wanneer hij uit het leven van zijn geliefden verdwijnt. Zoveel meer dan een closed case." - De Morgen

 --

Tekst en regie: Freek Mariën. Spel: Yinka Kuitenbrouwer, Robbert Vervloet en Maxime Waladi. Decor en licht: Timme. Afschrift muziek: Jan-Sebastiaan De Geyter. Kostuum: Lotte Boonstra. Dramaturgie: Ruth Mariën Coproductie: Villanella. Beeld: Nina Van de Weghe

DATUM DO 20 FEB. 2020
UUR 14:30
TITEL THE WETSUITMAN
UITVOERDER HET KWARTIER
LOCATIE SCHOUWBURG
PRIJS €6
DUUR 1U 30M
DOELGROEP 3DE SECUNDAIR, 4DE SECUNDAIR, 5DE SECUNDAIR, 6DE SECUNDAIR
GENRE THEATER