DI 05.03.24

The Fabelmans

FILM

Los gebaseerd op het leven van de jonge Steven Spielberg. Na een filmvertoning wordt Sammy Fabelman verliefd op cinema. Met een camera in de hand en geholpen door zijn moeder, maakt Sammy thuis zijn eerste film.

Sammy Fabelman ontdekt op jonge leeftijd zijn passie voor film, tot grote vreugde van zijn creatieve moeder, Mitzi. Sammy's vader daarentegen ziet het meer als een hobby. In de loop der jaren legt Sammy de avonturen van zijn familie vast op beeld en ontwikkelt hij zich als regisseur van amateurfilms met zijn zussen en vrienden in de hoofdrol. Op zijn 16e ontdekt Sammy een hartverscheurende waarheid over zijn moeder die de familiedynamiek voorgoed verandert.

Hollywoodlegende Steven Spielberg brengt met The Fabelmans een diep persoonlijk en tegelijk fictief portret over zijn eigen jeugd. Spielberg graaft terug in zijn herinneringen en toont op zijn typische magistrale wijze de ervaringen die hem gevormd hebben tot de filmmaker die hij vandaag is, zonder in egotisme te vervallen. Een ode aan de magie van films die ons helpen de waarheid over elkaar en onszelf te zien. Goed voor twee Golden Globe's voor Beste Drama en Beste Regisseur en een waardige Oscarnominatie.

--

IN US 2022, 151 minuten
Steven Spielberg
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld 

--

Lesmap beschikbaar vanaf 7 november 2023

--

DATUM DI 05 MRT. 2024
UUR 9:15
TITEL THE FABELMANS
UITVOERDER FILM
LOCATIE CINEMA SCHAKELBOX
PRIJS €5
DOELGROEP 1STE SECUNDAIR, 2DE SECUNDAIR, 3DE SECUNDAIR, 4DE SECUNDAIR, 5DE SECUNDAIR, 6DE SECUNDAIR
GENRE FILM