WO 29.11.23

Oscar & Oma Rozerood

Els Olaerts en Kwinten Van Heden

De theaterbewerking van het bekende verhaal van Eric-Emmanuel Schmitt zal de harten van jong en oud sneller doen slaan!

Oscar is tien en lijdt aan terminale leukemie. Hij lijkt aan zijn ziekenhuisbed gekluisterd. Tot Oma Rozerood hem voorstelt een spel te spelen: vanaf nu telt één dag voor tien jaar...het begin van een magisch familiesprookje doorheen het leven.

Een mensenleven – met zijn ups en downs – wordt beleefd door de fantasierijke, naïeve ogen van een jongen die op sterven ligt. Essentiële vragen komen aan bod. Wat maakt het leven de moeite waard? Wat betekent ‘graag zien’? Hoe kunnen we als ouders onze kinderen beschermen en omgekeerd? In nauwe samenwerking met de kankerafdeling van UZ Leuven en UZA bewerkt Kwinten dit verhaal van Eric-Emmanuel Schmitt tot een modern theatersprookje.

 

Kwinten Van Heden schreef en bracht reeds CruX, een monoloog over de zaak-Vangheluwe. Hij speelde ook bij fABULEUS en Het Martha!tentatief. Voor HETGEVOLG/hetpaleis toerde hij samen met Sien Eggers met Wit is altijd schoon. Met Oscar & Oma Rozerood kiest Kwinten voor een ander pareltje uit de literatuur, gekend bij scholieren.

Els Olaerts heeft een rijkgevulde carrière op de planken en op televisie. Ze werkte met grote regisseurs als Ivo Van Hove en Guy Cassiers, speelde voor grote huizen als o. a. NTG, KVS, ’t Arsenaal, en Het Toneelhuis en raakte bij het grote publiek bekend als het lief van Witse. Maar het theater is haar biotoop.

Simon De Vos is coach. Zijn bewerkingen van King Lear, Romeo & Julia en Wat is de wat voor hetpaleis werden instant klassiekers. Hij drukt met plezier zijn stempel op Oscar en Oma Rozerood.

Deze voorstelling komt er met de steun van de Vlaamse overheid, Stichting tegen Kanker, Lucas for life, 30cc, CC Het Gasthuis, fABULEUS, VZW Samenlot, UZ, UZA & KU Leuven.

--

Oorspronkelijk verhaal: Eric-Emmanuel Schmitt - Bewerking: Kwinten Van Heden - Concept: Kwinten Van Heden & Els Olaerts - Spel: Kwinten Van Heden & Els Olaerts - Coach: Simon De Vos - Muziek: David Poltrock - Scenografie: Lotte Boonstra & Timme Afschrift - Lichtontwerp: Timme Afschrift - Kostuums: Lotte Boonstra - Techniek: Arno Knapen & Sarah Joos - Affichebeeld: Tania Verelst - Productie-assistentie: Laura Fonteyn - Zakelijke ondersteuning:  Perpodium

www.kwintenvanheden.be

--

Welkom in het theater
Theater maak je nooit alleen. Zowel op het podium als achter de schermen werken er veel handen samen om deze unieke gezamenlijke beleving iedere keer weer tot een prachtig einde te brengen.
Ook jij bent van groot belang, want zonder publiek geen theater.

Gsm’s brengen ons in een andere wereld dan die van het podium. Daarom vragen we je om je gsm volledig uit te schakelen tijdens de voorstelling.
Zo kan iedereen ongehinderd genieten van wat er op de scène gebeurt.

Benieuwd naar andere tips voor een fijne theaterervaring? Check het filmpje: Theatercodes.

DATUM WO 29 NOV. 2023
UUR 10:00
TITEL OSCAR & OMA ROZEROOD
UITVOERDER ELS OLAERTS EN KWINTEN VAN HEDEN
LOCATIE SCHAKELBOX
PRIJS €9
DUUR 1U
DOELGROEP 1STE SECUNDAIR, 2DE SECUNDAIR
GENRE THEATER