DO 16.11.23 - UITVERKOCHT

BOEF!

DE MAAN

Drie microfoons,
een handvol boxen,
het publiek in een arena errond.

Drie muzikanten/performers.
Poëzie, flarden tekst en andere schrijfsels.
Slam, gospel, rap en beatbox.

Met deze tools presenteren we jullie de realiteit van het leven, naakt en rauw. Kritiek, beats en dans vliegen je rond de oren.

Bij BOEF! zitten we midden op het plein naast den blok waar een aantal zielsverwante outcasts elkaar ontmoeten. Ze zijn arm, kwaad en vervelen zich maar vinden elkaar in het maken van muziek. 

Wat er naar hen wordt geroepen, kaatsen ze terug tegen de muren van het grijze appartementsblok. De hoop lonkt om de hoek in dit emotionele straatconcert waar de aanstekelijke beats het publiek uitnodigen mee te dansen of te schreeuwen. Lang leve de roos die uit het beton groeide toen niemand naar haar omkeek!

32 Mechelse tieners leverden teksten en inspiratie voor BOEF! en zo wordt dit een voorstelling die de stem van kinderen en jongeren laat horen. Met een diverse cast, een minimalistisch decor en sociaal-politieke thema's, zet Ruud Gielens als geen ander een kleurrijke en levendige voorstelling neer die elke toeschouwer raken zal.

--

MAANreporters Sara en Fien in gesprek met de makers: Waarover gaat BOEF!?

MAANreporters Sara en Fien: De muziek in BOEF!

Gratis af te halen in De Schakel: postkaartjes en enkele affiches. Wens je deze vooraf uit te delen in de klas? Geef een seintje wanneer je kan langskomen en we leggen het voor je klaar. Een onthaalmedewerker kan je in de voormiddag telefonisch bereiken op 056 621340 of stuur een mailtje onthaal@ccdeschakel.be

--

Regie: Ruud Gielens -  Van en met: Kaat Arnaert, Eric Kabongo, Joost Maaskant - Kostuums: Freya Proost, Florence De Vocht (stage) - Lichtontwerp: Ruud Gielens - Techniek: Dominique Defossez, Thibault Annoot (stage) - Coproductie DE MAAN, Perpodium - Met steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid en Cronos Invest - Met dank aan basisschool De Baan, Mechelen

www.DEMAAN.be

UITVERKOCHT!
DATUM DO 16 NOV. 2023
UUR 10:30
TITEL BOEF!
UITVOERDER DE MAAN
LOCATIE SCHAKELBOX
PRIJS €9
DUUR 1U
DOELGROEP 1STE SECUNDAIR, 2DE SECUNDAIR
GENRE THEATER