DI 10.01.23 - UITVERKOCHT

John & Jane

De Mannschaft

Na de eerdere succesvolle passage van Liv en Dethleff maakt De Mannschaft een nieuwe voorstelling voor jongeren: John & Jane. Het is een gevoelige, humoristische roadtrip door het hoofd van een jonge mens genaamd de puber. Een stuk voor, door en over jongeren met de juiste vibes, juiste humor, juiste taal, stevige dynamieken en een stevig onderwerp: wie ben ik?

Jane is een meisje van 15 jaar en ligt, zoals het cliché het voorschrijft, behoorlijk in de knoop met zichzelf. Elke ochtend als ze in de spiegel kijkt terwijl ze haar tanden poetst, stelt ze zichzelf de vraag ‘Wie ben ik?’. Door een bizar toeval, waar we hier niet over uitwijden, komt Jane in haar eigen hoofd terecht. Haar hoofd, waar tot haar grote verbazing iemand zit; John, die de machinerie in haar hoofd bedient.


John & Jane raakt de psyche aan van de mens, die met zijn beperkte kennis en met al zijn twijfels en angsten beslissingen probeert te maken in de hoop een gelukkig leven te kunnen leiden. Een thema dat in de puberteit een exponentiële dimensie krijgt, maar in ieder van ons speelt.

John & Jane is een voorstelling over het verdwalen van een jonge mens in een veel te grote wereld. Over de afwezigheid van een identiteit, over iemand zijn, over Dionne Warwick, over geluidloos wenen, over kinderbueno’s, behangpapier, over rozengeur, over maneschijn, over bang zijn van alles, of toch veel.

-- 

Concept, tekst en regie: Stijn Van de Wiel en Michai Geyzen - Spel: Lien Thys en Pieter-Jan De Wyngaert - Dramaturgie: Bram Verschueren - Scenografie, lichtontwerp: Thomas Stevens - Technische leiding: Rens Planckaert - Beeld: Chaw Chaw

UITVERKOCHT!
DATUM DI 10 JAN. 2023
UUR 10:30
TITEL JOHN & JANE
UITVOERDER DE MANNSCHAFT
LOCATIE SCHAKELBOX
PRIJS €9
DUUR 1U
DOELGROEP 3DE SECUNDAIR, 4DE SECUNDAIR
GENRE THEATER