MA 29.11.21

Sinterklaas en Koning Kabberdas

FILM

Op het overlegcomité van 26/11 werd het volgende beslist: Voor schoolvoorstellingen is het nog wachten op het overleg van ministers van onderwijs en jeugd. Zij formuleren ten laatste op maandag 29 november bijkomende maatregelen. 

Coronamaatregelen van toepassing bij deze voorstelling: alle leerkrachten en leerlingen van het 5e en 6e leerjaar dienen een mondmasker te dragen. (svz 19/11/2021, update volgt zodra Koninklijk Besluit geschreven is)

Riko Tik werd vroeger gepest en wil nu alle kinderen terugpesten. Hij vervalst het boek van de Sint zodanig dat het lijkt alsof alle kinderen stout zijn. Vermomd als Koning Kabberdas gaat hij naar het huis van de Sint om de heilige man met dat foute boek op te zadelen. Ook benieuwd hoe dit even grappige als spannende avontuur afloopt?

De film werd geregisseerd door Stijn Coninx naar een scenario van Hugo Matthysen.

 

De Sint was dus al in de lente in ons land voor de filmopnames en liet daarom het volgende weten:

Lieve kinderen, beste ouders,
Het is niet mijn gewoonte om in het voorjaar naar Vlaanderen af te reizen. (Ik heb dat uitzonderlijk een paar keren gedaan in de jaren dertig, voor de voorjaarsklassiekers, ik was immers een tijdje koersdirecteur van de flandrien Felicien Vervaecke.)
In de lente ben ik even in het land, om een rol te vertolken in een film waarin ik de hoofdrol mag spelen. Dat geeft mij de unieke kans om mij eenmalig in een lente-atmosfeer op de daken te begeven. U zal begrijpen dat ik daar naar uitkijk, maar dat Piet en ik dat met uiterste discretie zullen doen. Ook van mijn lieve paard hoeft niemand nachtlawaai te vrezen.
Het resultaat van deze cinematografische inspanningen zal in het najaar onder de titel 'Sinterklaas en Koning Kabberdas' worden vertoond in alle Vlaamse op rolprenten toegerichte schouwburgen.
Met vriendelijke groeten,
Sinterklaas

 --

Regie:Stijn Coninx - Scenario: Hugo Matthysen - Met dank aan: Wim Opbrouck, Jonas Van Thielen, Pierer Embrechts, Els Dottermans, Nico Sturm, Evelien Bosmans, Warre Borgmans, Adriaan Van Den Hoof, Tine Embrechts, Bart Hollanders, Bruno Vanden Broecke, Clara Cleymans, Goele Derick

DATUM MA 29 NOV. 2021
UUR 13:45
TITEL SINTERKLAAS EN KONING KABBERDAS
UITVOERDER FILM
LOCATIE SCHOUWBURG
PRIJS €5
DUUR 1U 30M