DI 01.02.22 - UITVERKOCHT

Op de vlucht

FILM

Coronamaatregelen van toepassing bij deze voorstelling: Schoolvoorstellingen kunnen doorgaan volgens de geldende regels binnen de cultuursector: al zittend, met mondmaskers vanaf 6 jaar en afstand (1 stoel) tussen de klassen (svz 03/01/2022)

Een dag voor kerstmis, in het jaar 1942, worden de ouders van Gerda en Otto gearresteerd. Ze zijn bij het Noorse verzet, een groep die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog tegen de nazi’s keert. De kinderen blijven alleen achter en ontdekken al snel dat hun ouders iets verborgen hielden in de kelder … Sarah en Daniel, twee joodse kinderen, zitten er verstopt in een geheime kast. Kunnen Gerda en Otto het plan van hun ouders afmaken en hun nieuwe vrienden veilig over de grens naar Zweden brengen? 

De Noorse debuterende regisseur Johanne Helgeland wilde een klassieke thriller maken waarin kinderen serieus worden genomen. Het werd een verhaal over angst, vriendschap en vertrouwen, maar ook over zelfvertrouwen en moed - eigenschappen die je zelfs bij de jongste kinderen vindt. Deze ontroerende boekverfilming, naar het werk van bestsellerauteur Maja Lunde, is gebaseerd op historische feiten.

--

NO, 2020, 1u30
Nederlands gesproken / geen ondertitels
Regie: Johanne Helgeland
Met: Anna Sofie Skarholt, Bo Lindquist-Ellingsen, Samson Steine, e.a.
Muziek: Stein Berge Svendsen

--

Lesmap beschikbaar vanaf 10 januari

UITVERKOCHT!
DATUM DI 01 FEB. 2022
UUR 13:45
TITEL OP DE VLUCHT
UITVOERDER FILM
LOCATIE SCHOUWBURG
PRIJS €4
DUUR 1U 30M
DOELGROEP 3DE LEERJAAR, 4DE LEERJAAR, 5DE LEERJAAR, 6DE LEERJAAR
GENRE FILM