DI 23.11.21 - UITVERKOCHT

Wiplala

FILM

Coronamaatregelen van toepassing bij deze voorstelling: alle leerkrachten ongeacht het leerjaar en leerlingen van het 5e en 6e leerjaar dienen een mondmasker te dragen. (svz 19/11/2021, update volgt zodra Koninklijk Besluit geschreven is)

Wiplala is een klein mannetje van maar 10 cm groot. Hij komt uit een land waar iedereen kan toveren, al noemen ze het daar tinkelen. Wiplala zelf kan niet zo goed tinkelen, en besluit daarom zijn land te verlaten. Uiteindelijk belandt hij in de keukenkast van de familie Blom. Papa Blom heeft weinig tijd en aandacht voor zijn kinderen: de verlegen Johannes en de zelfstandige Nella Della. Wanneer Johannes per toeval Wiplala in de keuken vindt, is hij blij iets voor zichzelf te hebben, maar het lukt hem niet lang zijn vondst voor de rest van het gezin verborgen te houden. Tot overmaat van ramp tinkelt Wiplala per ongeluk de hele familie klein en lukt het hem niet om ze weer groot te maken. Het begin van een spannend avontuur van hele kleine mensen in een hele grote wereld. 

De wondere wereld uit de boeken van Annie M.G. Schmidt heeft al een heerlijke reeks jeugdfilms opgeleverd, zoals Abeltje (1998), Minoes (2001) en Pluk van de Petteflet (2004). Nu de technologie rijp was om met overtuigende special effects piepkleine mensen in een grote wereld te creëren, werd een nieuwe parel uit het nalatenschap van de meest geliefde jeugdboekenschrijfster verfilmd. Wiplala is een vrolijke en meeslepende film die de magie van Annie M.G. Schmidt binnenbrengt in een hedendaagse wereld.


‘… een avontuurlijke familiefilm, boordevol actie en humor.’ - Cinemagazine


--

NL, 2015, 1u40
Nederlands gesproken
Regie: Tim Oliehoek
Met: Geza Weisz, Peter Van den Begin, Hans Kesting, Peter Paul Muller e.a.

--

Lesmap beschikbaar vanaf oktober

UITVERKOCHT!
DATUM DI 23 NOV. 2021
UUR 9:15
TITEL WIPLALA
UITVOERDER FILM
LOCATIE SCHOUWBURG
PRIJS €4
DUUR 1U 30M
DOELGROEP 1STE LEERJAAR, 2DE LEERJAAR
GENRE FILM