DO 07.10.21

KIER

hetpaleis

Waar alles waar is.
Waar alles wat kan, mogelijk is.
En waar alles wat niet mogelijk is, kan.
Wie weet zijn de sterren daar rozen of bloemen vloeibaar.
Of misschien is het gewoon iets blauws met roze vacht
en grote ogen.

Wat is er spannender dan wat er achter de deur zit? Dan dat wat je niet kent? In KIER tasten de spelers de grenzen van onze fantasie af. Zo maken ze plaats voor duizenden mogelijkheden. Wat als je daarover mag blijven fantaseren? Eindeloos lang tot in de ruimte, waar sterren, planeten en kometen je om de oren vliegen? Want is dat niet leuker als alles mogelijk blijft? Als de deur altijd op een kier blijft staan?

De jonge theatermakers Kim Karssen en Hendrik Kegels wisten harten te veroveren met hun fantasierijke beeldtaal in hun afstudeerproject KIER. Samen met niemand minder dan kunstenaar Benjamin Verdonck werkten ze KIER uit tot een warme voorstelling.

‘Een warme voorstelling die de fantasie alle kanten laat opschieten en een heel universum schept ... in een vorm die spettert en knettert, die subtiel en ingetogen is, die slapstick en slowmotion met schwung combineert, die een enorm warm spelplezier uitstraalt.’ - Theaterkrant.nl

--

Concept en spel: Kim Karssen & Hendrik Kegels - Eindregie en artistieke begeleiding: Benjamin Verdonck - met dank aan Thomas Claessens – beelden: Illias Teirlinck

www.hetpaleis.be

--

Er is geen klassieke lesmap beschikbaar, maar hetpaleis heeft wel een spot gemaakt met een heleboel extra informatie: interviews met de makers, drama- en beeldopdrachten, muziekfragmenten, filmpjes en meer. Klik hier door naar spothetpaleis.  

DATUM DO 07 OKT. 2021
UUR 10:00
TITEL KIER
UITVOERDER HETPALEIS
LOCATIE SCHOUWBURG
PRIJS €5
DUUR 50M
DOELGROEP 3DE KLEUTER, 1STE LEERJAAR
GENRE THEATER