DI 05.10.21 - UITVERKOCHT

Akke Akke Tuut

4Hoog

De opa van Lander heeft nog nooit de zee gezien.
Nog nooit?
Nog nooit.
Ook niet in zijn dromen?
In zijn dromen wel.
Elke nacht.
Elke nacht met zijn voeten in het water.
Met zijn handen in het zand.
Met zijn ogen in de zon.
De opa van Lander heeft nog nooit de zee gezien.

Zo’n slordige 30 jaar geleden begonnen twee jonge honden een cabaret-duo genaamd Kommil Foo. Akke Akke Tuut was één van hun eerste voorstellingen. Mich en Raf Walschaerts regisseren nu Thomas Van Caeneghem en Lander Severins in een spiksplinternieuwe versie van deze kindertheater-klassieker. Akke Akke Tuut wordt meer dan ooit onweerstaanbaar muzikaal cabaret voor kleuters!

4Hoog maakt theater voor kinderen met een focus op de allerkleinsten. Hun missie omschrijven ze als volgt: iedereen heeft recht op schoonheid en ontroering. Hoe jonger je hiermee in aanraking komt, hoe rijker je leven wordt. Eerder speelden ze al Woesj, Stekeblind, Kom wel … in cc De Schakel.

--

Spel: Thomas Van Caeneghem, Lander Severins - Regie: Mich en Raf Walschaerts - Scenografie: Stef De Paepe

www.4hoog.be

--

OMKADERING VOOR DE VOORSTELLING

In vele schoolbibliotheken staat Tello gaat naar Toneel, gebruik het. 4Hoog maakte een boek + animatiefilm over de avonturen van Tello die voor het eerst naar de schouwburg mag. Dit project reikt leerkrachten een aantal handvaten aan om jonge kinderen voor te bereiden op hun eerste theaterbezoek. 
Het boek + de klaspop kan men bij 4Hoog bestellen. De animatiefilm is op onze site te bekijken. Meer info op https://www.4hoog.be/nl/tellogaatnaartoneel

Tello, de kamishibai. 4Hoog brengt 4 kamishibai-theatertjes mee met de voorstelling. Daarin zit een vertelling van Tello. De bedoeling is dat klasjes die goed op tijd in cc de Schakel zijn en dus nog wat lang moeten wachten, deze vertelling samen met hun juf kunnen doornemen. Vraag er naar bij aankomst.

OMKADERING NA DE VOORSTELLING
Na Akke Akke Tuut krijgen de kleuters van de personages een klein doosje als herinnering aan de voorstelling. Een waardevol hebbeding voor de kleuter, een kleine tool tot nabespreking de leerkrachten.

Meer informatie vinden jullie ook in de te downloaden Lesmap.

UITVERKOCHT!
DATUM DI 05 OKT. 2021
UUR 10:00
TITEL AKKE AKKE TUUT
UITVOERDER 4HOOG
LOCATIE SCHOUWBURG
PRIJS €5
DUUR 45M
DOELGROEP 1STE KLEUTER, 2DE KLEUTER
GENRE THEATER