DI 22.06.21

Beest of!

Radio Oorwoud

Helaas in sommige scholen slaat/sloeg het virus hard toe maar ooit komen er versoepelingen, dan willen we uitpakken met een plan en dat vraagt nu om voorbereidingen. Graag willen we samen met jullie hopen dat we het schooljaar toch met een culturele beleving mogen afsluiten. We gaan natuurlijk alleen maar organiseren als het mag van het ministerie van onderwijs en cultuur én volgens de opgelegde coronamaatregelen. Het plan is om de laatste week van juni een buitenpodium te bouwen aan de vijvers naast De Schakel. Daar nodigen we maar liefst vijf muzikanten uit die the-best-off-songs spelen van RADIO OORWOUD. De leerlingen nemen plaats op stoeltjes buiten in het gras. Samen creëren we een gezellige setting. Interesse? Schrijf je gerust nu in. 

- - -

Het concert vindt plaats op het buitenpodium naast De Schakel aan de vijvers. Kijk vooraf even naar het weerbericht en trek je regenjas aan of zet een zonnehoedje op want The show goes on.

- - -

Met de festivalband RADIO OORWOUD sluiten we dit bizare schooljaar af en trekken we de zomer op gang.

Radio Oorwoud staat reeds op de barricades sedert 2012. Opgericht door WWF en Hannelore Bedert groeide de band uit tot een lieveling van vele kinderen.  Het recept is gekend, meezingers die oproepen tot actie voor het milieu.
 
Radio Oorwoud, het felgebekte braakbalorkest voor wilde modderotters en modderige wildermissen, staat weer helemaal klaar om het buitenpodium op volledig biologisch verantwoorde wijze af te breken. Meer zelfs, nu er drie cd’tjes met de strafste kinderliedjes op de schap liggen, loert een BEEST OF! om de hoek. Dieren van elk pluimage worden in onze ondeugende liedjes bezongen. De natuur en haar problemen krijgen een luide stem, maar wel op kindermaat … dansbaar, een beetje stout en vol humor. 

De eerste CD heette nog gewoon Radio Oorwoud, daarna kwam ’t Is altijd wat in mijn habitat en op de laatste CD  Vuil! Vuil! Vuil! werd opnieuw gezongen in alle toonhoogten. Een BEEST OF! barst uit zijn ei. De set bevat de meest aanstekelijke liedjes uit de drie cd’s. Wees klaar voor tuimelende otters en slechtgezinde pissebedden.

Liedjes inoefenen vooraf  in de klas kan via onderstaande linken:

Spotifylijst: Liedjes Radio oorwoud 

Rangerclub Oorwoudliedjes

Herkenning en kunnen meezingen vergroot de beleving de dag zelf. Veel plezier.

 

- - -

Op het podium: Fleur Hendriks (zangvogel en opperpanda), Bart Van Lierde (basbeer), Thomas Vanelslander (gitaarscholver en zangvogel), Micha Vandendriessche (trommelaar) en Hannes Demaeyer (toetsen toeteraar)

 

DATUM DI 22 JUN. 2021
UUR 14:00
TITEL BEEST OF!
UITVOERDER RADIO OORWOUD
LOCATIE EXTRA MUROS
PRIJS €5
DOELGROEP 1STE LEERJAAR, 2DE LEERJAAR, 3DE LEERJAAR, 4DE LEERJAAR, 5DE LEERJAAR, 6DE LEERJAAR
GENRE MUZIEK