MA 01.02.21 - UITVERKOCHT

Henry Goes Digital

Aardvork

Quarantaine, pandemie en hoop – in 1669 en in 2020

Henry Goes Digital, een combinatie van kijken (4 kortfilms) én doen (3 muzisch-artistieke opdrachten) plus tal van extra activiteiten, achtergrond en verbindingen met andere vakken. In het najaar van 2019 creëerde Aardvork de muziektheatervoorstelling ‘Henry’ over en met de muziek van de Britse componist Henry Purcell én zijn tijd. Met de coronamaatregelen in gedachten maakten ze een alternatief waarbij de voorstelling tot in de klas komt.

Henry Purcell was 7 jaar toen The Great Plague London trof in 1669. Met dit biografisch gegeven is de pestepidemie – in tempore non suspecto – een centraal element van de muziektheatervoorstelling ‘Henry’ geworden. Meer nog: ook het ‘mondmasker’ van zijn tijd: het ‘pestmasker’ krijgt een hoofdrol. De voorstelling focust niet alleen op wat zo’n crisis voor een kind betekent, ze toont ook hoe de kleine Henry die crisis overwint: met verbeelding, hoop en schoonheid. Henry verzint de zotste verhalen en de mooiste melodieën bij elkaar, maar kan hij zijn angst voor buiten ook de baas worden?

Door de coronatijden krijgt de voorstelling een extra dimensie: het kan voor de kinderen een bron van hoop en herkenning zijn.

 Henry Goes Digital =
- 4 kortfilms (+/- 10 min), herdacht, herwerkt en professioneel opgenomen worden
- 3 kant-en-klare educatieve / muzische opdrachten verwerkt in het verhaal digitaal aangeleverd
- al het nodige materiaal (zowel digitaal als fysiek) wordt aangeleverd
- extra activiteiten en achtergrond gebundeld in de lesmap
- als leerkracht bepaal je zelf wanneer je het materiaal aanbrengt in de klas en hoe je het spreidt (je persoonlijke digitale link is twee weken geldig)
- als leerkracht kan je verbindingen maken naar geschiedenis, muziek, levensbeschouwing, Nederlands, Engels, enzovoort

Een unieke, rijke en meerlagige combinatie van kijken, luisteren en doen, waarbij de leerlingen zelf – zoals Henry Purcell – de kunstenaar zijn.

UITVERKOCHT!
DATUM MA 01 FEB. 2021
UUR 10:00
TITEL HENRY GOES DIGITAL
UITVOERDER AARDVORK
LOCATIE EXTRA MUROS
PRIJS €7
DOELGROEP 1STE SECUNDAIR, 2DE SECUNDAIR
GENRE THEATER