DO 25.02.21 - UITVERKOCHT

Kapsalon Romy

FILM

cc De Schakel sluit tijdelijk zijn deuren naar aanleiding van de coronamaatregelen. De voorstelling zal niet doorgaan op de geplande datum februari maar werd verplaatst naar april. De ingeschreven leerkrachten werden hiervan persoonlijk op de hoogte gebracht.

Met frisse tegenzin past oma Stine op haar kleindochter Romy, omdat haar pas gescheiden dochter Margot moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma. De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen: ze is liever dan anders, makkelijker, en ze vertelt over haar jeugd in Denemarken. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan.

Kapsalon Romy van Mischa Kamp (Minoes, Het paard van Sinterklaas) is een afwisselend grappige en ontroerende familiefilm over een jonge tiener die een almaar zwaardere verantwoordelijkheid moet torsen. De film werd met lof overladen: de beste verfilming van een kinderboek (Frankfurter Buchmesse) en de prijs voor de beste Europese jeugdfilm (International Children's Film Festival). Het is een hartverwarmende adaptatie van een boek van jeugdauteur Tamara Bos.

--

NL 2019, 1u31
Nederlands gesproken

Regie: Mischa Kamp
Met: Beppie Melissen, Vita Heijmen, Noortje Herlaar

 

LESMAP: Beschikbaar vanaf 1 september.

UITVERKOCHT!
DATUM DO 25 FEB. 2021
UUR 9:15
TITEL KAPSALON ROMY
UITVOERDER FILM
LOCATIE SCHOUWBURG
PRIJS €4
DOELGROEP 3DE LEERJAAR, 4DE LEERJAAR, 5DE LEERJAAR, 6DE LEERJAAR
GENRE FILM