MA 22.02.21

Liv

De Mannschaft

Naar aanleiding van de geldende coronamaatregelen mogen secundaire scholen geen theater/filmbezoek organiseren. Deze voorstelling werd verplaatst naar volgend schooljaar.

In overleg met verschillende gezelschappen hebben we een alternatief aanbod uitgewerkt voor het secundair. De cultuurverantwoordelijke van je school werd hiervan op de hoogte gebracht. Ook interesse? Stuur een mailtje naar veerle@ccdeschakel.be en we spreken verder af.

 

Verona, 24 jaar, speelt Liv, 15 jaar. Liv zit in het derde middelbaar, heeft ros haar en sproeten, heeft nog nooit gekust, heeft nog nooit seks gehad, heeft kanker en nog een half jaar te leven.

Bert, 30 jaar, speelt Bart Pieter Pierre Jean-Pierre Piet Patrick Patrick Junior (Bart voor de vrienden), 20 jaar. Bart is twee keer blijven zitten, heeft al veel gekust, heeft al drie keer seks gehad en is verliefd op Ruby.

Ine, 28 jaar, speelt Ruby, 19 jaar. Ruby is de zus van Liv en weet niet of ze verliefd is op Bart, weet niet of ze überhaubt met Bart wil kussen.

Liv is het verhaal van drie zoekende pubers. Hun wereld wordt helemaal op zijn kop gezet door de ziekte van Liv, maar gek genoeg zorgt dit voor een enorme boost in het leven en helpt het hen te vinden wie ze zijn. 

Liv is een verhaal over Guns 'N Roses, over New Yorkers van den Aldi, over scheuren in je broek, over luchtgitaar en lipsync, over die van wiskunde, over gênante ouders, over angst en verdriet, maar vooral over leven, kei hard leven, tegen 120 km/uur, dat de stukken er vanaf vliegen.

Liv is een wervelende, grappige, maar met momenten ook gevoelige voorstelling over opgroeien in een grote wereld, het zoeken van je weg en het vinden van je bestemming.

--

Concept, tekst, regie: Michai Geyzen en Stijn Van de Wiel Spel: Verona Verbakel/Silke Thorrez, Ine Bettens en Bert Dobbelaere Stem: Dominic Depreeuw Scenografie/Kostuum: Laura Wallrafen Lichtontwerp: Thomas Stevens Communicatie: Dirk Van Der Velden Beeld: Charlotte Wouters Coproductie: HETGEVOLG (Turnhout), Arenbergschouwburg (Antwerpen), ViaZuid (Maastricht), C-Mine cultuurcentrum Genk

 

www.demannschaft.be

DATUM MA 22 FEB. 2021
UUR 14:30
TITEL LIV
UITVOERDER DE MANNSCHAFT
LOCATIE SCHOUWBURG
PRIJS €9
DOELGROEP 3DE SECUNDAIR, 4DE SECUNDAIR
GENRE THEATER