DO 11.02.21

Cleo

FILM

Naar aanleiding van de geldende coronamaatregelen mogen secundaire scholen geen theater/filmbezoek organiseren. Deze voorstelling gaat dus niet door op de geplande datum. In overleg met de gezelschappen en filmhuizen werken we aan een alternatief aanbod. We brengen de cultuurverantwoordelijke van je school hiervan op de hoogte zodra dit er is.

De 17-jarige Cleo blijft alleen achter nadat haar beide ouders omkomen bij een auto-ongeval. Haar oma doet haar uiterste best om haar twee kleinkinderen een stabiele thuissituatie te bieden, maar de rebelse tiener vlucht liever in het Brusselse nachtleven. De platencollectie van haar vader doet Cleo hun gedeelde liefde voor Rachmaninov herontdekken. Tot ze op een nacht Leos ontmoet, 12 jaar ouder, intrigerend, en met een luisterend oor.

Na een wereldpremière op Film Fest Gent stelde regisseur Eva Cools Cleo voor op het filmfestival van Rome, waar ze de Alice My Movies Award, een bekroning voor het beste speelfilmdebuut, in ontvangst mocht nemen. Ook Jäger ontving een award voor haar vertolking van het hoofdpersonage Cleo.

Overigens, niet enkel Rachmaninov zorgde voor de muziek, ook Mauro Pawlowski is van de partij.

“Door haar resolute keuze om de struggle van haar hoofdpersonage naar voren te schuiven levert Cools een prachtig portret af van een mooi personage. (...) - De Morgen ★★★★

--

BE 2019, 1u46
Nederlands gesproken

Regie: Eva Cools
Met: Anna Franziska Jäger, Ishaq El Akel, Lucie Debay, Martha Canga Antonio, Natali Broods

DATUM DO 11 FEB. 2021
UUR 13:45
TITEL CLEO
UITVOERDER FILM
LOCATIE SCHOUWBURG
PRIJS €4
DOELGROEP 5DE SECUNDAIR, 6DE SECUNDAIR
GENRE FILM