DO 10.10.19

België ondertiteld

BRONKS

Wat is dat nu eigenlijk, Belg zijn? Benieuwd naar de identiteit van een land dat vaak afgeschilderd wordt als ‘Absurdistan’, trokken theatermakers Greet Jacobs en Julie Delrue een jaar lang België rond. Ze interviewden een 100-tal boeiende Belgen in alle uithoeken van het land, op zoek naar de raakpunten en de schoonheid achter al die schijnbare tegenstellingen.

Het resultaat is een theaterportret dat de ziel van ons landje blootlegt. Vijf acteurs transformeren onophoudelijk: van een oude Oostendse visser die niet kan wennen aan het vasteland tot een olympisch kampioene uit Luik. Van de 13-jarige Yasmina die graag Beyoncé wil worden tot een minister van Buitenlandse Zaken met een aanhoudende hoest.

België ondertiteld / La Belgique sous-titrée is een meertalige voorstelling waarbij humor en zelfrelativering nooit ver weg zijn, maar waar niemand onberoerd buiten gaat.

"In de eerste minuten presenteren ze een razendsnel panorama van de Belg in al zijn diversiteit – om je te bescheuren van het lachen. Daarna zoomen ze in op een achttal typetjes, van een oude visser tot een Brussels ketje. Zinsbouw, dialect, outfits: alles kopiëren de acteurs van hun interviewees. Het zijn rake portretten, die je onmogelijk kunt verzinnen." - Filip Tielens De Standaard

Luister hier naar een interview met Filip Tielemans door Cara Van der Auwera op Klara.

--

Concept: Greet Jacobs, Julie Delrue. Spel: Jean-Baptiste Szézot, Greet Jacobs, Julie Delrue, Rachid Laachir en Arber Aliaj (stage). Coaching: Peter Monsaert. Lichtontwerp: Geert van Oorlé. Kostuum: Valerie Le Roy. Met de steun van Vlaams Fonds voor de letteren. Met dank aan De Grote Post, C-mine en AGORA Theater. Productie: BRONKS. Coproduction: Perpodium. Met de steun van de tax shelter van de Belgische Federale Overheidderlands, Engels e.a. (boventiteld FR/NL)

 https://www.bronks.be/nl

DATUM DO 10 OKT. 2019
UUR 14:30
TITEL BELGIë ONDERTITELD
UITVOERDER BRONKS
LOCATIE SCHOUWBURG
PRIJS €9
DUUR 1U 15M
DOELGROEP 2DE SECUNDAIR, 3DE SECUNDAIR, 4DE SECUNDAIR, 5DE SECUNDAIR, 6DE SECUNDAIR
GENRE THEATER