WO 13.01.21

Alpha Bêta – Miranda & Prospero

Ensemble Leporello & Cie Des Mutants

Naar aanleiding van de geldende coronamaatregelen mogen secundaire scholen geen theater/filmbezoek organiseren. Deze voorstelling werd verplaatst naar volgend schooljaar.

In overleg met verschillende gezelschappen hebben we een alternatief aanbod uitgewerkt voor het secundair. De cultuurverantwoordelijke van je school werd hiervan op de hoogte gebracht. Ook interesse? Stuur een mailtje naar veerle@ccdeschakel.be en we spreken verder af.

 

De geleerde Prospero geeft zijn laatste lezing. Met verve vertelt hij over de bewegingswetten, de zwaartekracht, de draaiing van de aarde, het zonnestelsel… en de tijd. En tijd is net wat de ongeneeslijke Prospero niet meer heeft. Hij berekent zijn sterfuur met wetenschappelijke precisie en gebruikt zijn laatste levensjaar om zijn kennis en missie over te dragen aan zijn dochter Miranda.

Welkom in een hightech laboratorium van bewegende schermen, pendels, chronometers en audiovisuele dragers. Drie personages boeien je in een fabelachtig mooie schoolvoorstelling. Geïnspireerd op Shakespeares De Storm proberen de acteurs enkele natuurlijke en universele wetten aan te tonen. Circusartiest Mark Dehoux (Caliban), videast Olivier D’Hose (Ariel) en actrice-zangeres Chloé Perilleux (Miranda) illustreren op virtuoze manier Prospero’s experimenten. Geen uur vol saaie voordrachten dus, maar een volledig gamma podiumkunsten en wetenschap afgeklopt op het uur, gedragen door live gezongen hits van Deep Purple, Pink Floyd, Faithless.

--

Spel: Johan Knuts / Patrick Beckers, Chloé Périlleux en Mark Dehoux - Tekst en regie: Dirk Opstaele - Scenografie: Clément Losson, Patrick Dhooghe en Thierry Dupont - Video: Olivier D’Hose - Techniek: Laura Cassan, Thierry Dupont en Patrick Dhooghe - Wetenschappelijk advies: Patrick Van Keirsbilck, Philippe Léonard en Pasquale Nardone


www.leporello.brussels

LESMAP: Niet beschikbaar.

DATUM WO 13 JAN. 2021
UUR 10:00
TITEL ALPHA BêTA – MIRANDA & PROSPERO
UITVOERDER ENSEMBLE LEPORELLO & CIE DES MUTANTS
LOCATIE SCHOUWBURG
PRIJS €9
DOELGROEP 1STE SECUNDAIR, 2DE SECUNDAIR, 3DE SECUNDAIR, 4DE SECUNDAIR, 5DE SECUNDAIR, 6DE SECUNDAIR
GENRE THEATER