DI 01.12.20

Meneer Linh

Theater Tieret

Naar aanleiding van de geldende coronamaatregelen mogen secundaire scholen geen theater/filmbezoek organiseren. Deze voorstelling werd verplaatst naar volgend schooljaar.

In overleg met verschillende gezelschappen hebben we een alternatief aanbod uitgewerkt voor het secundair. De cultuurverantwoordelijke van je school werd hiervan op de hoogte gebracht. Ook interesse? Stuur een mailtje naar veerle@ccdeschakel.be en we spreken verder af.

Meneer Linh is een bijzonder actueel personage dat op zoek gaat naar een betere toekomst voor zijn kleindochter. Als oorlogsvluchteling komt hij terecht in een nieuw land, dat voor hem kil en afstandelijk aanvoelt. Tot hij meneer Vanderstichelen ontmoet. Theater Tieret brengt poppentheater, maar het hoofdpersonage wordt gespeeld door een echte Syrische vluchteling.

Hoe voelt het om in een onbekend land aan te komen?
Wat doe je als je de taal niet verstaat?
Wat als je maar één paar schoenen hebt? 

Een brandend actuele voorstelling, gebaseerd op de roman van Philippe Claudel. Theater Tieret wil met toptheater het publiek in vervoering brengen en ons met de neus op de feiten drukken. Een verhaal van alle tijden, actueler dan ooit. 

Geef ons een scène en een publiek. Wij geven u een meester-verteller, een poppenspeler pur sang … en Meneer Linh. En een uur lang vuur dat nog dagen blijft nasmeulen.

--

Spel: Hans Van Cauwenberghe, Joost Van den Branden, Mohammed Tajaouart; Scenario en tekst: Joost Van den Branden (vrij naar Philippe Claudel); Poppen: Patrick Maillard; Techniek: Steven Bosmans. In samenwerking met Vluchtelingondersteuning Sint-Niklaas.

www.tieret.be

DATUM DI 01 DEC. 2020
UUR 10:30
TITEL MENEER LINH
UITVOERDER THEATER TIERET
LOCATIE SCHOUWBURG
PRIJS €9
DOELGROEP 1STE SECUNDAIR, 2DE SECUNDAIR
GENRE THEATER