MA 30.11.20

Meneer Linh

Theater Tieret

Meneer Linh is een bijzonder actueel personage dat op zoek gaat naar een betere toekomst voor zijn kleindochter. Als oorlogsvluchteling komt hij terecht in een nieuw land, dat voor hem kil en afstandelijk aanvoelt. Tot hij meneer Vanderstichelen ontmoet. Theater Tieret brengt poppentheater, maar het hoofdpersonage wordt gespeeld door een echte Syrische vluchteling.

Hoe voelt het om in een onbekend land aan te komen?
Wat doe je als je de taal niet verstaat?
Wat als je maar één paar schoenen hebt? 

Een brandend actuele voorstelling, gebaseerd op de roman van Philippe Claudel. Theater Tieret wil met toptheater het publiek in vervoering brengen en ons met de neus op de feiten drukken. Een verhaal van alle tijden, actueler dan ooit. 

Geef ons een scène en een publiek. Wij geven u een meester-verteller, een poppenspeler pur sang … en Meneer Linh. En een uur lang vuur dat nog dagen blijft nasmeulen.

--

Spel: Hans Van Cauwenberghe, Joost Van den Branden, Mohammed Tajaouart; Scenario en tekst: Joost Van den Branden (vrij naar Philippe Claudel); Poppen: Patrick Maillard; Techniek: Steven Bosmans. In samenwerking met Vluchtelingondersteuning Sint-Niklaas.

www.tieret.be

DATUM MA 30 NOV. 2020
UUR 14:30
TITEL MENEER LINH
UITVOERDER THEATER TIERET
LOCATIE SCHOUWBURG
PRIJS €9
DOELGROEP 1STE SECUNDAIR, 2DE SECUNDAIR
GENRE THEATER