Mini movie - filmworkshop

JEF.

Film je met de camera het liefst van superhoog of eerder laag bij de grond? Wat ontdek je als je van heel dichtbij filmt? Als cameraman experimenteer je met bewegende beelden en speel je met kadrage en standpunten. Puzzel een kleine scène in elkaar en draai je eigen mini-film.

Via actieve opdrachten ontdekken de deelnemers dat een scène uit talrijke shots bestaat. Ze bedenken een kort verhaal en gieten dit in een storyboard.  Met de iPad verfilmen en monteren ze hun idee. Afhankelijk van het niveau van de deelnemers en de duur van de workshop kan er verdiepend gewerkt worden rond geluid en licht in de film.

--

wie: filmdocent JEF. komt een hele dag naar school
waar: op school
duur: halve of een hele dag (bij een halve dag zorgt de school voor 2 klasgroepen (vm + nm)
max: 25 leerlingen/begeleider

--

De school voorziet:

• Een lokaal dat voldoet aan volgende voorwaarden:

- minstens 30m²: tijdens de workshops wordt er in groepjes met beeld en geluid gewerkt. Hiervoor is voldoende ruimte nodig om elkaar niet te storen. Dus liefst mogelijkheid voorzien om ook buiten de workshopruimte (speelplaats, turnzaal?) aan de slag te gaan.

- voldoende bereikbare stopcontacten en/of verdeeldozen

- een tv met afstandsbediening en HDMI-ingang OF beamer/smartboard met een HDMI ingang + geluidsinstallatie (een klein paar audio speakers volstaat).

- wifi: gelieve ervoor te zorgen dat de inloggegevens gekend zijn;

- (enkele) tafels en stoelen aan de kant geschoven;

- het is altijd fijn als alles voor aanvang klaar staat.

• Een ruimte die afgesloten kan worden en waar het materiaal veilig kan opgeborgen worden. Het materiaal wordt op voorhand geleverd. Gelieve de nodige mensen te verwittigen van de levering en / of ophaling van het workshopmateriaal.


 

TITEL MINI MOVIE - FILMWORKSHOP
UITVOERDER JEF.
PRIJS HALVE DAG: € 4,50/LEERLING MET EEN MINIMUM VAN € 62/GROEP/BEGELEIDER - HELE DAG: € 8,50/LEERLING MET EEN MINIMUM VAN € 124/KLAS/BEGELEIDER
DUUR HALVE OF EEN HELE DAG
DOELGROEP 1STE LEERJAAR, 2DE LEERJAAR, 3DE LEERJAAR, 4DE LEERJAAR, 5DE LEERJAAR, 6DE LEERJAAR